מתי להגיש בקשה לרישיון עסק?
הגשת בקשה לרשיון עסק יש להגיש:
- חודש לפני פתיחת עסק חדש
- בכל שינוי שחל בעסק או בבעליו יש חובת הגשה בקשה חדשה לקבלת רישיון כמפורט להלן: הגדלה או הקטנה של שטח העסק
- שינויים פיזיים פנימיים וחיצוניים במבנה העסק
- שינוי בבעלות בעסק ובשליטה בו - במידה וחל שינוי במהות ו/או שתוקף הרישיון הסתיים. במידה וחל שינוי בבעלות בלבד, יש להגיש בקשה לשינוי בעלות (יש להכניס קישור לשינוי בעלות שנמצא בהמשך המסמך)
- שינוי בסוג העסק
- תוספת סוג/פריט רישוי לעסק
- שינוי מקום העסק
- עסקים המחויבים בחידוש תקופתי של הרישיון
- סגירת העסק או העברתו לאחר - יש להודיע על כך לאגף לרישוי עסקים
במידה והעסק שלך טעון רישוי עליך להתחיל בתהליך הוצאת רישיון עסק.
להגשת בקשה מקוונת לרישיון עסק לחצו כאן
להורדת טופס בקשה לרישיון עסק לחצו כאן
מה כדאי לבדוק לפני פתיחת העסק?
- בטרם חתימת חוזה עם בעל הנכס, ברר במחלקות העירייה את מעמדו ומצבו של הנכס
- בדוק מול מחלקת רישוי עסקים ושילוט:
- האם סוג העסק אותו בכוונתך לפתוח, נחשב על פי החוק לעסק טעון רישוי או לא
- האם המבנה, בו אתה מעוניין לפתוח את העסק, הוא מבנה חוקי ומהם השימושים המותרים בו (האם נבנה בהיתר בנייה או שמא נעשו בו חריגות ושינויים האסורים על פי חוק, כמו למשל הוספת מבנים, סככות, גלריות ללא היתר לבנייה).
בעל עסק הטעון רישוי לא יוכל לקבל רישיון עסק, אם נפתח במבנה לא חוקי שלא אושר על ידי אגף ההנדסה וזאת על פי חוק רישוי עסקים התשכ"ח – 1968. - האם סוג העסק המבוקש מותר באיזור על פי התכליות וכן האם הוא אינו מנוגד לייעוד המבנה, בו הוא מצוי ומחייב קבלת היתר לשימוש חורג כתנאי לפתיחתו. כך לדוגמא - אין לפתוח עסקים בדירות מגורים.
- אם שטח, גודל המבנה, אותו אתה מעוניין לשכור, מתאים לסוג העסק המבוקש. ישנם עסקים, בפרט בתחום המזון, שתקנות משרד הבריאות דורשות עבורם שטח מינימום (לדוגמא: פיצריות, מסעדות, בתי-קפה, פלאפל, ייצור מזון וכו').
- כדאי לבדוק מהן דרישות רשות הכיבוי מסוג העסק המבוקש ובאם במבנה המיועד לעסק מצויים סידורים למניעת דליקות כגון מערכת מתזים (ספרינקלרים). לנוחותך, קיימת באתר של רשות הכיבוי הארצי רשימת דרישות מסוגי העסקים השונים על פי סוג העסק, גודלו ומיקומו.
- כדאי לבדוק שהעסק, או החלק המיועד בו לקבלת קהל, יהיה נגיש לאנשים הסובלים ממוגבלויות – החל מהחניה, דרך דלת הכניסה, גובה הדלפק ומודעות השירות של העובדים. מומלץ לבחון מול מורשה נגישות את ההנחיות הרלבנטיות לעסק שלך.
- כדאי לברר אם לסוג העסק המבוקש יש דרישות מיוחדות מאפיינות, הבאות למנוע או להקטין למינימום המותר, מטרדים ומפגעים לסביבה. לדוגמא, דרישה להתקנת ארובות, מינדפים או מערכות מיזוג לעסקי מזון מסויימים או למפעלים הגורמים לאבק והמשתמשים בחומרים עם ריחות חזקים כמו נגריות, מצבעות, דפוס וכו'. דרישות הבאות למנוע סכנה לסביבה בפרט ממפעלים המשתמשים בחומרים מסוכנים, דרישות שמטרתן למנוע הזרמת שפכים בלתי מטוהרים (או איסור כולל על הזרמת שפכים) למערכת הביוב העירונית (למשל - מפרידי שומן) וכיוצא באלה דרישות.
- כדאי לברר באם לא קיימות מגבלות הנובעות מהימצאותן של קרקעות מזוהמות או גז קרקע במיקום המיועד לעסק.